maandag 11 augustus 2014

De zesde therapiedag!

Vandaag alweer de zesde therapiedag. Wat gaat het toch snel. Tijmen had er weer veel zin in en vondt het erg leuk om tegen Paul te vertellen dat hij gesprongen had. Paul kwam Tijmen halen en wij hadden een gesprek met Heike, taalspecialist en logopediste.
Zij gaf aan dat ze met Paul vrijdag had meegekeken en dat haar inderdaad opvalt dat Tijmen alle letters kent maar niet kan plakken en dus geen woorden kan vormen. In Duitsland heb je speciale taalspecialisten. Heike vraagt na aan Lisette of die er in Nederland ook zijn. Advies is dan om daar toch eens naar Tijmens taalprobleem te laten kijken.
Verder heeft Tijmen goed met Paul en Kanoa in het water gewerkt. Hij heeft van het dock afgesprongen en ze hebben even gekeken naar een hogere afstand. In het nagesprek gaf Paul aan dat het hem opvalt dat Tijmen soms dingen groter maakt dan ze zijn en dat hij daar dan heel erg over nadenkt en het in zijn hoofd nog erger maakt. Hij heeft ons de opdracht gegeven als wij merken dat Tijmen het 'groter' maakt of angstig is dan moeten we hem bevragen zodat de angst minder wordt en de gedachten worden ontkracht.
Maar natuurlijk wel bij de afspraak blijven en luisteren naar wat hem bezig houdt. Net is patrick onaangekondigd even weg gegaan en dat ging goed. Verder heeft Tijmen weer geoefend met letters en heeft hij huiswerk meegekregen. Dit doet hij vlijtig. We gaan zo terug naar het CDTC om een boottocht te maken, met de andere therapiegezinnen, en van de zonsondergang te genieten. Foto's volgen :-) !!!




2 opmerkingen:

  1. Weer een mooie start van de tweede therapieweek. Veel succes en plezier Oma Corrie en opa Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie dag maar weer mooi zo xx ingrid

    BeantwoordenVerwijderen