maandag 4 augustus 2014

Super eerste therapiedag!

Vandaag was het dan zover de eerste therapiedag. Om 7.30 uur hadden we het intake gesprek met Paul. Paul is een sympathieke enthousiaste psycholoog die zich super goed had ingelezen en we gelijk wat "dieper"in gesprek konden. Wij hebben onze doelen besproken en verteld waar wij ,en op school, tegen aan lopen. Wij hadden als belangrijkste doel: rieel zelf beeld, omgaan met andere / onverwachte situaties, beheersen van wenselijk gedrag, en het beter "voelen"van emoties.
Na ons gesprek ging Tijmen met Paul en de assistente naar binnen voor de eerste sessie. Na de binnen therapie gingen ze naar Kanoa, de dolfijn waar Tijmen de komende 2 weken mee gaat werken. Tijmen genoot( zie foto's). Na de therapie hadden wij een na gesprek. En mocht Tijmen aan ons vertellen waar hij aan wilde werken...Nou dat is een hele lijst geworden... Hij wil werken aan zijn boosheid, leren springen in water, leren lezen en schrijven( wij denken dat niet helaas niet haalbaar is), omgaan met verdrietig zijn( hier kwam het verlies van Hans van de Wiel naar voren... heel toevallig is Paul ook magnetiseur..dus niks is toevallig!), werken aan het slikken en leren wat wel en niet kan. Paul merkte dat Tijmen "schaamte"niet kent. Wij zeiden dat is erg veel...maar Paul zei dat hij de uitdaging aan wil gaan en kijkt of hij dit in een behandelplan in kan passen. Verder was Tijmen heel enthousiast en lijken Paul en Tijmen echt een klik te hebben. Randy( een therapiekind die wij al jaren kennen) heeft in november therapie van Paul gehad. Paul was daar nog heel enthousiast over en hij kon zich heel goed voor stellen dat Randy en Tijmen het goed met elkaar kunnen vinden! Het was een geslaagde dag morgen gaan we verder en dan staat ook het happy hour op het programma. Hier komen alle therapiekinderen met hun ouders ( Opa Henk en oma Willeke mogen ook mee) en alle therapeuten samen. Tot morgen!!

PS: ik begrijp dat veel mensen niet kunnen reageren. je kunt bij reageren als...... kiezen voor anoniem en dan kan je zonder acount reageren. Wel graag je naam erachter zetten zodat wij weten wie er mee leest. Bedankt!!



9 opmerkingen:

  1. Wij vinden het hier kei gezellig en lekker weer gr patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie dat het toch gelukt is. Klinkt goed allemaal en zie dat jullie en tijmen het goed hebben daar gr (ome) hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet er van en succes
    Dini en Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja en natuurlijk ook mIran carlo jasper (o) ma corrie (o) pa jan die alles kan en een pootje van splinter

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig en wat een mooie fotos

    groetjes ad en rikie de haan

    Hier op 45 en 47 en 49 gaat het ook heel goed

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geniet mee vanuit Waalwijk ! Heerlijk om te lezen ! Dikke knuffel voor jullie allemaal ! X Nicolle en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superrr om dit te lezen en wat geniet tijmen veel liefs ingrid en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk te lezen en te zien dat Tijmen het , net als de rest, het goed naar zijn zijn heeft. Geniet er nog van Groet Nout en Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. pfff.... slik..traan...geweldig hoor!
    x Angela

    BeantwoordenVerwijderen