donderdag 14 augustus 2014

Negende therapiedag!!

Ik schreef gisteren dat Rowen vandaag mee op het dock mocht , dit had ik verkeerd begrepen.... Maar we mochten wel het tweede gedeelte achter het dock kijken.Vandaag werkte Tijmen hard in het water. Hij mocht zelf een beetje leiden wat Kaona mocht doen. Hier genoot hij van! Het springen ging vandaag weer beter!!
We hadden deze keer een erg lang nagesprek ( eerst met Tijmen , later zonder)omdat we "het probleem" boven tafel kregen. Tijmen wilt graag dat we hem behandelen als een dertienjarige maar in zijn gedrag en uitingen is hij zo "jong" dat wij hem ook "klein" houden. Het klinkt heel makkelijk maar met Tijmen zijn cognitieve niveau is het best een moeilijk punt vinden wij.
Voorbeeld: Wij komen bij vrienden en daar hebben ze een babytje. Tijmen wil dan ook met het babyspeelgoed spelen. Paul stelt voor om de volgende keer zijn eigen lego mee te nemen. Paul geeft aan dat hij denkt dat Tijmen nog een stuk cognitief kan ontwikkelen als wij hem meer "zelf" laten doen. Daarnaast is het stuk angst wegnemen en bevragen een belangrijk onderdeel zodat Tijmen zich ook prettiger voelt. Maar....dan is er ook nog zijn energiestofwisselingsziekte en dat is iets waar wij goed rekening mee moeten houden. Zodat zijn energie wel goed verdeelt blijft( hier heeft hij ook veel gerust) zodat hij de dag goed doorkomt zonder van ons te "profiteren". Kortom erg complex....maar we gaan er mee aan de slag want we zien nu zeker een andere Tijmen. Ook willen we kijken of Tijmen met deze aanpak zonder ritalin( nu slikt hij het al 5 weken niet) kan. Dat zou helemaal mooi zijn. Paul gaat een uitgebreid verslag maken waar ze ook op school mee verder kunnen.
En dan Rowen vorige keer had hij een vriendje Rens en dit jaar is het Feline(zusje van Sharon). Vanmiddag is Rowen met Tijmen bij
Mathias geweest voor de Bruckner therapie. Wij zijn voor het nagesprek bij Mathias geweest. Tijmen heeft hard gewerkt en we hebben handige tips en oefeningen meegekregen.
Vanmiddag hebben Rowen en Tijmen met Sven en Joƫlle gezwommen. Erg gezellig! En nu ....morgen de laatste therapiedag. Pppfff wat is het snel gegaan en wat heeft het ons weer veel gebracht. Paul was echt een topper!! Hij heeft ons inzichten gegeven die wij nog niet eerder gehoord hadden. Niet altijd makkelijk.....maar wel stof om goed over na te denken....Wij weten dat er veel mensen deze blog mee lezen( maar niet altijd kunnen reageren)....Bedankt, dat jullie allemaal zo meeleven met ons!

Gisteren heeft Tijmen al afscheid genomen van dolfijntrainster Babette maar toen kreeg ik de foto er niet op....nu wel! Wat een enthousiaste bevlogen trainster!!

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige foto's en een prima verslag Opa Jan en Oma Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super om al deze foto's te zien en deze verhalen te horen toppie wat zijn jullie er weer veel mee opgeschoten xx ingrid en familie

    BeantwoordenVerwijderen